המטבח של למביאיסי: מרק דובדבנים הונגרי, שניצל עגל ממולא ועוד

יוחנן למביאסי No Comments on המטבח של למביאיסי: מרק דובדבנים הונגרי, שניצל עגל ממולא ועוד
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרק דובדבנים הונגרי

חומרים (6 מנות)
500 גרם דובדבנים טריים (או 1 צנצנת של כ-700 גרם דובדבנים משומרים מגולענים)
1/2 כוס סוכר
1 כוס יין לבן
1/4 כוס מיץ לימון
2 גביעים שמנת חמוצה עשירה, או 3 גביעי קרם פרש

אופן ההכנה
1. אם משתמשים בדובדבנים טריים מגלענים אותם, מניחים בסיר בינוני ומוסיפים את הסוכר. מוסיפים את היין ו-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. בוחשים עד שהסוכר נמס, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עד שהדובדבנים מתרככים, 15-10 דקות. מצננים מעט (אם משתמשים בדובדבנים משומרים אין צורך לבשל אותם. משתמשים ב-1/4 כוס סוכר בתוספת נוזלי השימורים במקום בחלק מהמים).
2. מעבירים את המרק למעבד מזון או ממחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים למחית חלקה. מעבירים דרך מסננת לתוך קערה. מוסיפים את השמנת, טועמים ומוסיפים עוד סוכר אם יש צורך. מכסים ומצננים לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
3. מוזגים את המרק לצלחות הגשה מצוננות או למגס (כלי מרכזי למרק) המונח על קוביות קרח. אפשר לקשט בשמנת.

שניצל עגל ממולא בפטריות

מצרכים:
ל-4 מנות
4נתחי חזה עגל

למילוי הפטריות:
100 מ"ל שמן זית
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
100 גר' פטריות שמפניון
20 גר' תערובת פטריות מיובשות (מושרות במים) (פורצ'יני, מוריל
20 גר' פטרוזיליה קצוצה
ענף טימין
מלח
פלפל שחור
פלפל לבן טחון טרי
קורט אגוז מוסקט
100 גר' פירורי לחם
כפית חרדל חלק מאיכות טובה

אופן הכנה:
מילוי הפטריות: מאדים בשמן זית את הבצל והשום, מוסיפים את פטריות השמפיניון ואחר כך את הפטריות המיובשות שהושרו, מטגנים עד הזהבה. מוסיפים פטרוזיליה ועלי טימין מענף אחד, מתבלים במלח, פלפל לבן טחון טרי, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מכבים את האש ומוסיפים כפית חרדל חלק ואת פירורי הלחם שיעזרו לקשור את התערובת.

משטחים את נתחי העגל, במרכז כל נתח מניחים שתי כפות מהמלית ומקפלים לשניים, חותכים את שולי הבשר להענקת מראה אחיד לשניצלים.

בצלחת עמוקה טורפים 2 ביצים מעט מים וכפית חרדל. מקמחים את השניצלים, מעבירים אותם לתערובת הביצים הטרופות ולבסוף מצפים בפירורי הלחם מכל הכיוונים. מטגנים את השניצלים בשמן לא חם מדי כ-2-3 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם לימון ופטרוזיליה קצוצה.

תפוחי אדמה בפפריקה

מצרכים (ל-4 מנות):
ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
בצל קצוץ לקוביות
2 כפות שמן
פלפל חתוך לקוביות
עגבנייה חתוכה לקוביות
רבע ק"ג קבנוס פרוס לעיגולים ו/או 2 נקניקיות פרוסות לעיגולים
כף שטוחה פפריקה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מזהיבים בסיר את הבצל בשמן. מסירים מעל האש ומתבלים בפפריקה.
2. מוסיפים לסיר מעט מים, פלפל, עגבנייה ומלח, לפי הטעם, ומאדים על אש קטנה במשך כחצי שעה תוך הוספת מים לפי הצורך.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים במים, ומבשלים תחת מכסה עד שהם מתרככים.
4. מוסיפים את הנקניקים, ומבשלים עוד כחמש דקות.
כשמוסיפים לסיר את הפלפל והעגבנייה ניתן לתבל בקמצוץ גרעיני קימל ו/או שיני שום כתושות לפי הטעם..



0 תגובות